Marcel Fischer Bruidsfotografie

Trouwen in het bos

Hanneke en Gijs staan voor groen en zijn maar al te graag in het bos. Wat is er dan leuker dan trouwen op een plek waar je o zo graag komt? En soms is dat nog mogelijk ook.

Het bruidspaar koos voor eenvoud. Niet teveel decoratie, de natuur is al mooi genoeg. Mij werd gevraagd om de bruidsreportage in die zelfde eenvoud vast te leggen. Geen flitsers, special effecten of wat dan ook om de boel te romantiseren. Maar het gewoon vast te leggen zoals het daadwerkelijk was.

Wat mij betreft is het bos één van de leukste plekken om een bruiloft te houden. Maar dat kan natuurlijk niet overal. Wil je een kans maken om te trouwen in een bos?

Onderzoek dan eerst of je in jou gewenste bos een wettelijke ceremonie mag houden. Per gemeente kijkt men hier anders tegen aan. Check de locatie én het gemeentehuis. Kan dit niet? Check dan of er misschien wél een symbolische ceremonie gehouden mag worden. In dat geval trouw je vooraf in het gemeentehuis.

Hieronder dan een voorbeeld van een superleuke trouwceremonie. Gehouden in een bos bij Sint-Michielsgestel. Je kunt er kamperen met de camper of caravan. Of je slaapt in een gebouw met allemaal gezellige stapelbedden. Er is plek genoeg.