Marcel Fischer Bruidsfotografie

Kasteel Maurick in de winter

Winter trouwfoto’s hebben behoefte aan een warme romantische uitstraling 🙂

Januari. Het bruidspaar koos Kasteel Maurick in Vught als locatie voor hun winterbruiloft. Het voordeel van trouwen in de winter is dat het laat licht word.

Het is 8:45. De buitenkant van het kasteel is verlicht. Hoe romantisch! Terwijl het buiten schemert branden binnen de lampen. De visagie gaat van start. De trouwjurk heb ik een plekje gegeven aan het raam. Wie de verwondering van de ochtend kent geniet daar intens van. En aan het geluid van de vogels te horen ben ik niet de enige. Ik geef snel een seintje dat de raam open kan. Een voorbijkomende vrouw die haar hond uitlaat stopt. Enthousiast van het moment zwaait ze naar de bruid en roept “OOO wat mOOi! Wat bof jij toch met deze trouwlocatie”. En dat is ook zo. Kasteel Maurick is een plaatje, een oase van rust op nog geen 500 meter van de bebouwde kom en de A2.

Na zonsondergang hebben we nog wat zwoele avondfoto’s gemaakt. Met wederom de camera’s op statief voor een iets langere sluitertijd. Achter de bomen een flitser om het romantische licht niet “stuk” te flitsen. Dit soort fotografie vergt een goede voorbereiding. Timing speelt daarbij een cruciale rol. Je hebt namelijk maar 10 minuten de tijd want daarna word het al snel te donker. Voor het bruidspaar een prettig idee want zij zaten al heerlijk te dineren. Deze snelle vorm van avondfotografie heeft zijn voordelen. Je bent niet afhankelijk van het weer en het kost nauwelijks tijd. Tijd die je vooral wil doormaken met je familie en vrienden.

In het laatste gedeelte van dit album zag je foto’s van de loveshoot. Meer beeldmateriaal van spontane fotoshoots in de natuur vind je hier. Meer Maurick? Bekijk dan de volgende twee trouwreportages: Maurick in de lente en Maurick in de zomer.