Marcel Fischer Bruidsfotografie

Prijs & Album

Gewilde fotograaf met een nette prijs. Hoe?

Mijn foto’s worden vakkundig bewerkt maar hoeven niet overdreven bewerkt te worden om toch prachtig te zijn. En dat scheelt tijd. Bovendien blijven de foto’s daardoor puur en onaangetast. En jullie dus ook. Ook negeer ik organisaties die fotografen laten betalen om mee te mogen doen aan fotowedstrijden vol met cliché foto’s. Om vervolgens een stickertje winning photo op je foto te mogen plakken om bruidsparen te overtuigen. Mijn werkwijze is onafhankelijk en de foto’s zijn vooral geen kopie van anderen.

En dat geld ook voor de prijzen. Deze worden netjes op maat gemaakt. Gewoon door te kijken naar wat mogelijk is. Twee punten hierover.

1. Factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs zijn: hoog- of laagseizoen, fotoshoot of niet, vrijdags, zaterdag of doordeweeks, binnen of buiten Brabant enzovoorts.

2. Factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van de reportage zijn: Fel zomerlicht overdag, kunnen we bij fel licht ook binnen foto’s maken en is de locatie hiervoor geschikt. Hebben we ergens tijd om buiten mooie foto’s te nemen met mooi zacht licht (al is het maar een kwartier). Schikt het aantal uren hiervoor en wat is jullie verwachtingspatroon kwa kwaliteit. Moeten we het aantal uren eventueel uitbreiden of zal ik later starten… enzovoorts.

Laat daarom rustig weten wat jullie te besteden hebben. Zodat ik even snel kan nadenken over wat mogelijk is. Of wat niet.

Wat heb ik van jullie nodig?

 • datum en locatie
 • budget
 • gewenste aantal uren

Wat ik vooral wil bereiken is dat ik enkel en alleen mooie reportages kan maken. Zie ik die mogelijkheid niet, dan kies ik ervoor om het niet te doen. Het laatste wat ik wil is sprookjes verkopen en niet waar kunnen maken. Wat we achteraf willen is “jullie blij, dan ik ook blij”. Daar doen we het samen voor. Ik in elk geval wel.

Mijn werkwijze heeft trouwens weinig invloed op jullie dagschema. Sterker nog, een lange fotoshoot raad ik af om licht-technische redenen. En dat is alleen maar fijn voor jullie. En het samenzijn met jullie gasten.

Als blijkt dat er goede mogelijkheden zijn, en meestal is dat zo, dan staat koffie of thee voor jullie klaar bij mij thuis in Boxtel. Zodoende weten we vooraf al grotendeels wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het gezellige gesprek blijft uiteraard 100 % vrijblijvend.

Als een gesprek bij mij thuis niet meer nodig is dan kan er uiteraard nog wat af van de prijs af. Natuurlijk, want linksom of rechtsom is geen één gesprek achteraf gratis.

Mijn werkwijze is gebaseerd op spontaniteit. Dat is ook wat ik ben, spontaan. Onderstaande link laat koppels en gezinnen zien die nog nooit een fotoshoot hebben laten maken. Laat staan mij ooit gezien hebben zoals bruidsparen voorafgaand aan de bruiloft wél doen. En kijk eens hoe ontspannen zij op de foto’s staan. Al deze foto’s zijn in 3 vierkante kilometer van mijn huis genomen. Gebaseerd op kennis van natuur, klimaat en licht. En een gezonde dosis humor:

Ontspannen fotoshoots in de natuur

Prijs > ontvang je op maat gemaakt!

Bij de prijs hoort altijd onderstaande informatie:

 • gratis reiskosten in Noord Brabant
 • gratis opengeslagen 60 cm breed fotoalbum
 • 24 bladzijden van écht linnen of leer
 • gratis jullie namen op de cover of een fotocover
 • chique bewaarbox (mix & match) > 30 euro extra
 • 90 cm album zelfs mogelijk > slechts 35 euro extra
 • extra spread van 2 bladzijden > € 18,- (zelden nodig)
 • album met verdikte bladzijden> 195 extra (info lees je verderop)
 • drone-foto’s > 95 euro extra
 • vakkundige nabewerking (= het meeste werk)
 • kennismakingsgesprek
 • ook na ons gesprek blijf ik jullie assisteren!
 • btw
 • veel foto’s!
 • 6 uur > +/- 300 kleurfoto’s + 150 zwart wit versies
 • 12 uur > +/- 450 kleurfoto’s + 200 zwart wit versies
 • alle foto’s in groot bestand zonder watermerk
 • geen nabestellingen nodig, geen bijkomende kosten
 • sneakpreview binnen een aantal dagen
 • alle foto’s binnen 10 dagen
 • online gallery (mochten jullie dit wensen)

Door het kunstje “verhalende fotograaf” ontvang je voor een bruiloft vanaf de visagie tot en met de openingsdans geen 200 maar minimaal 450 prachtige foto’s. Plus 130 tot 200 zwart wit versies.


Album cover

Extra persoonlijk met een lasertekst of embossing?

Kies voor een lederlook kaft in zwart of wit of in licht- of donkergrijs met een mooie structuur. Sinds kort kunt u ook kiezen voor een kaft van vinyl. Dit materiaal is zacht en heeft vrijwel geen structuur, wat uw album een rustige, stijlvolle uitstraling geeft. Voor een klassieke look kunt u kiezen voor een linnen cover in de kleuren zwart, grijs, (licht)blauw, groen, paars, rood of roze van een luxe textielsoort voor een exotische uitstraling.

Liever een gepersonaliseerde kaft?
Laat dan uw favoriete foto printen op de omslag. Dit kan op echt fotopapier of geprint op een witte linnenstructuur. Of kies voor een moderne lasertekst op de kaft. In onderstaande voorbeelden ziet u voorbeeldteksten. Dit is de kleur in combinatie met het materiaal; lettertypes en grootte kunnen naar wens ingesteld worden. Let wel op, als er geen tekst in het materiaal staat, is het NIET mogelijk om op dit materiaal te laten laseren. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor klassieke embossing waarbij we de tekst met loden letters in het materiaal pregen. Dit is op alle materialen mogelijk, zelfs met een foliekleur (goud, zilver, zwart, wit) om het extra luxe af te werken. 

Hieronder staan afbeeldingen met alle mogelijkheden. Je ziet alle mogelijke kleuren. Op de afbeeldingen waar geen letters staan afgebeeld kun je géén namen laten plaatsen met laser of embossing. Dat heeft te maken met allerlei technische redenen zoals het materiaal, de structuur en de kleuren van de covers, zo ook met de machines.

Fotoalbum met klassieke embossing-letters > gratis

Embossing is zoals je ziet mogelijk in de kleuren goud, zilver, zwart en wit. Dat kan enkel door er een folie onder de persen. Zonder de folie zullen de letters dezelfde kleur aannemen als de cover. Zoals je ziet op de foto hierboven.

Fotoalbum met moderne lasertekst > gratis

Zoals je ziet op de foto hierboven worden de letters goudkleurig als je kiest voor lasertekst.

Belangrijk. Alle materialen reageren op hun eigen manier op de laser-graveermachine, dus elke kleur kan een andere effect geven door de reactie op de hitte die ontstaat. Zoals je in het kleurenoverzicht hierboven ook kunt zien, krijgt de tekst ook per materiaal een eigen andere kleur. Deze kleuren zijn leidend en kunnen niet aangepast worden. Zoals je het resultaat dus ziet op de verschillende materialen, zo zal het altijd worden. 
Om die reden is het ook niet op alle materialen en kleuren mogelijk, omdat we niet altijd even gecharmeerd waren van het resultaat, dus de kleuren die aangeboden worden met tekst komen in aanmerking voor een lasertekst, bij de anderen is het helaas niet mogelijk.
Bij de verschillende leer en suède soorten ontstaat er een lichte ‘embossing-look’, er wordt een laagje van het leer weggebrand, waardoor je ook echt dat diepte-effect creëert. Op linnen ligt het er meer nog op en heeft het meer weg van een tekst geprint op linnen en heb je minder dat diepte-effect. Maar daardoor zeker niet minder mooi. 

Fotocover fotopapier of fotocover linnen

Fotocover op linnen:

Bij een linnen fotocover wordt een apart soort linnen gebruikt waarop kan worden geprint. Dit materiaal is ook wit van kleur en heeft een fijne structuur. Hierdoor kan de foto / het ontwerp duidelijk worden afgedrukt en worden verwerkt als albumomslag. Het fijne linnen heeft een minder mooie structuur dan grof linnen.

De gekleurde materialen linnen die voor effen omslagen worden gebruikt zijn niet geschikt om op af te drukken.
Deze hebben ook een wat grovere structuur en zijn niet geschikt om in een machine te gebruiken voor afdrukken.

Verder is het ook niet mooi om op een gekleurde ondergrond een foto af te drukken. Hierdoor zullen kleuren niet uitkomen zoals ze bedoeld zijn (print maar eens een foto op gekleurd papier, dan krijg je ook geen mooie foto).

Op deze fotocover van linnen kunnen geen namen worden geplaatst middels laser of embossing.

Hippe custom bewaarbox > 27,50

Mix & Match!

Jullie kiezen hierbij zelf de kleur en het materiaal, mag gelijk zijn aan dat van het fotoalbum, maar kan ook afwijkend hiervan. Teksten plaatsen kan alleen op de albums zelf, niet op de bewaarboxen.

Deze bewaarbox word aan de binnenkant afgewerkt met een zwart doosje van stevig karton. Met afgeschuinde randjes zodat de deksel er mooi invalt en een zwart lintje. Deze word extra stevig gemaakt door hem dubbel te houden en zo ontstaat er ook nooit een rafelrandje aan het eind van het lint. Super handig om het album zo uit de box te halen.

Vlakke pagina’s (altijd bij de prijs inbegrepen)

De lay-flat binding zorgt ervoor dat uw linker en rechterpagina samen één geheel vormen!


Fotoalbum met verdikte bladzijden > 195,- extra

Deze fotoalbums met verdikte bladzijden worden met de hand gemaakt door de boekbinder. Dat maakt de kostprijs hoog. Persoonlijk vind ik de albums met “normale” bladzijden zeker zo mooi. Maar dat is persoonlijk. Ook vind ik een 40 cm formaat in de breedte minder logisch omdat je dan aan de foto’s aan de zijkant zult moeten snijden. Althans wanneer je een foto zo goed als beeldvullend wilt maken. Wat juist zo mooi is met de meest mooie foto’s. Verdikte albums kunnen namelijk niet breder gemaakt worden dan 45 cm breed. Want dat zou betekenen dat na een paar jaar het album uit elkaar zou vallen. Dit komt door de dikte van de bladzijden. Het gewicht word dan te heftig. Dit ondanks dat het album met de hand word gebonden.

Dit eigentijdse fotoalbum onderscheidt zich van de andere albums door extra verdikte boekbladen. Het verdikte fotoalbum is zoals gezegd beschikbaar in het formaat 30×40 cm.

 • 30 bladzijden
 • d.w.z. 15 spreads van 2 bladzijden naast elkaar
 • opengeslagen 80 cm (10 cm minder breed)
 • elke bladzijde is 40 cm breed

Extra opties & meerprijzen

 • leer, suède, tsarina crush  gratis
 • lasertekst op cover (linnen of leer)  gratis
 • embossing (1 of 2 regels)  gratis
 • embossing met folie  gratis
 • fotocover voor, linnen / leer, suède, achter of fotocover op linnen  gratis
 • cooper, delon, newman  € 15,-
 • passe-partouts (frame detail, frame deluxe of frame triple)  € 37,-
 • acryl  € 48,-
 • extra spreads van 2 bladzijden voor € 18,-
 • gratis zwart linnen hoes voor om het album; om mee te nemen en ter bescherming
 • custom bewaarbox  €43,50

Covers / omslagen

Standaard word het premium fotoalbum geleverd met een linnen omslag in stijlvol grijs, zwart of gemêleerd linnen in de kleuren zand, cappuccino, olijf of kaki. Olijf en zand zijn populair. De eenvoud van standaard linnen vind ik persoonlijk nog steeds het mooist.

Daarnaast zijn alle covers beschikbaar in diverse kleuren luxe leer (grof of gewoon) en vijf suède tinten. Hierbij is ook het materiaal te combineren met een leuke foto.

Een heel opvallende keus is de Tsarina serie. Dit opvallende zijde-look materiaal is voorzien van een speelse kreuk. Beschikbaar in drie verschillende kleuren. Dit materiaal is overigens niet te combineren met een foto op de cover.
Naast de fotocover is er ook de fotocover op linnen (canvas look). Hiermee geeft u uw fotoalbum een tijdloos en warm karakter. Dit doen we op de gehele cover, dus ook op de rug en de achterkant wordt het linnen geplaatst, zodat u de cover in zijn geheel met foto’s kunt tonen.
Een zeer exclusieve eyecatcher in het assortiment is het premium fotoalbum met acrylcover. Met een prachtig diepte-effect en een intensieve kleurweergave ziet de cover er uit een foto in een museum.

De omslag van jullie trouwalbum moet natuurlijk bijzonder zijn. Naast het standaard aanbod voor de fotoalbums, bieden wij voor het premium fotoalbum een aantal speciale opties. Hierbij bestaat de cover uit een combinatie van leer en foto. Deze covers zijn beschikbaar in allerlei kleuren exclusief leer. Of jullie kiezen uit een lasertekst of embossing op de cover.

Alleen de kleuren waarbij u een tekst in het materiaal ziet staan, zijn mogelijk om te kiezen voor een fotoalbum met lasertekst. Bij de andere kleuren is dit niet mogelijk.

Kleuren covers

Deluxe fotoboek met een foto-cover van plexieglas  48,-

Met een prachtig diepte-effect en met nog meer intensieve kleuren. Kortom deluxe-deluxe. Hoe duurzaam en elegant kan jullie trouwalbum / trouw-fotoboek zijn!