Marcel Fischer Bruidsfotografie

All-in prijzen, zoals album & reiskosten

Je zult vast gemerkt hebben dat veel fotografen enorme bedragen vragen. Dit is ontstaan doordat veel fotografen zich zijn gaan aansluiten bij organisaties. Te herkennen aan fotoawards etc. Ik wil er niets meer over kwijt want dat mag iedereen zelf weten. Zelf doe ik dit liever niet meer om allerlei redenen. Aan het eind van het jaar heb ik eerder meer dan minder verdiend. Gewoon door lekker veel bruiloften te doen. Love it!


Prijsmotivatie

Transparantie lijkt me ook wel zo netjes. Het is ook een hele investering. Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de vele uurtjes thuis in photoshop. Dat komt mede doordat de lichtomstandigheden die alleen de eerste en laatste paar uur van de dag optimaal zijn, buiten ook.

Bedenk ook dat één camera al snel 4000,- kost en lenzen rond de 2000,- per stuk. Tijdens bruiloften zitten er 2 camera’s in mijn tas en een stuk of 5 lenzen. Enzovoorts.


Jullie mogen kiezen uit 3 pakketten

Zonder kennismakingsgesprek bij mij thuis 100,- voordeliger.

Gesprekken zijn vrijblijvend maar linksom of rechtsom worden deze collectief betaald. Dat werkt overal zo. Simpelweg omdat daar veel tijd in gaat zitten. En meestal in de avond of in het weekend. Juist wanneer fotograferen buiten aan het werk zijn. Daarom lijkt het mij wel eerlijk om korting te geven aan bruidsparen die een gesprek bij mij thuis niet nodig vinden. Ook merk ik dat door de corona al extra veel bruiloften geboekt zijn voor in 2022. Bij mij althans. Maar dat ik in andere jaren ik voor 25 bruiloften hier hooguit 27 bruidsparen lang kwamen. Nu zijn er al 5 langs geweest die mij later mailen dat ze nog wat andere fotografen gingen bezoeken. Omdat ze nog zo lang de tijd hadden. Deze uitjes verneem ik ook van bevriende fotografen.

Wanneer ik foto’s maak van families of bedrijfsbijeenkomsten zien wij voorafgaand aan de reportage elkaar nooit.

Net als bij hen kan ik jullie in 5 minuten uitleggen wanneer je het beste een fotoshoot of fotomoment zou kunnen inlassen. Dat is na de visagie omdat er dan altijd veel tijd over is. En vlak voor, tijdens of na het diner. Want hoe lager de zon staat des te zachter en mooier het licht. Weinig tijd in het schema? Dan heb ik genoeg aan een paar leuke fotomomenten. Dat kan al in 5 minuten. De rest van de dag is improviseren.

Bij mij gaat alles vanzelf, daar ligt ook mijn kracht. Ben spontaan van aard en heel makkelijk in omgang. Mochten jullie liever langskomen, kom dan niet om te oriënteren of vlees te keuren, maar gewoon voor de gezelligheid. Ik ga netjes gekleed naar bruiloften, niet een in spijkerbroek en ben tegen iedereen aardig. Verder ben ik vooral hard aan het werk. Tijd voor praatjes heb ik ook niet. En fotografeer vooral zo onopvallend mogelijk, op afstand dus.

Vergeet niet de recensies op google te lezen. Volgens mij gaan die vooral over mijn werkwijze.

En bekijk de foto’s van families en hun kinderen die zonder enige voorbereiding genomen zijn.

Bekijk de foto’s hier.


ZILVER 1195,-

 1. 5 tot 6 uur
 2. inclusief opengeslagen 60 cm album
 3. + 200 kleurfoto’s + 50 zwart wit versies
 4. inclusief reiskosten
 5. telefonisch even alles doornemen

Goud 1495,- telefonisch gesprek

Goud 1595,- kennismaking bij mij thuis

 1. 10 uur
 2. visagie tot fotomoment(en) voor, tijdens of na ’t diner
 3. inclusief opengeslagen 60 cm album
 4. premium fotoboek > verstevigde pagina’s met luxe museumkarton
 5. met fotocover of jullie namen
 6. 300 / 400 kleurfoto’s + min 150 zwart wit versies
 7. inclusief reiskosten

Platina 1695,- telefonisch kennismaken

Platina 1795,- kennis maken bij mij thuis

 1. 12 uur
 2. visagie tot fotomoment(en) voor, tijdens of na ’t diner
 3. tot en met de openingsdans (daarna niet mooi)
 4. inclusief opengeslagen 60 cm album
 5. premium fotoboek > verstevigde pagina’s met luxe museumkarton
 6. met fotocover of jullie namen
 7. 400 / 500 kleurfoto’s + 200 zwart wit versies
 8. inclusief reiskosten

Factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs: hoog- of laagseizoen, vrijdag, zaterdag of doordeweeks.

All-in prijzen, dus inclusief

 • extra veel foto’s (geen nabestellingen-gedoe)
 • reiskosten
 • jullie namen op de cover, of een fotocover
 • 24 bladzijden van écht linnen of leer
 • vakkundige nabewerking (= het meeste werk)
 • kennismakingsgesprek
 • ook na ons gesprek blijf ik jullie assisteren
 • btw
 • alle foto’s in groot bestand zonder watermerk
 • geen nabestellingen nodig, geen bijkomende kosten
 • sneakpreview binnen een aantal dagen
 • alle foto’s binnen 10 dagen
 • online gallery (mochten jullie dit wensen)

Extra opties (niet zo nodig)

 • chique bewaarbox (mix & match) > 35 euro extra
 • extra spread van 2 bladzijden > € 18,- (zelden nodig)
 • drone-foto’s > 100 euro extra

Premium plus fotoboeken: echt linnen, leren, vinyl, acryl of suède kaft. Ook kun je kiezen voor een fotocover waarbij de voor- en achterkant en de rug van het fotoboek een fotocover hebben.

écht linnen met fotocover voor en achter of jullie namen in luxe klassieke embossing, of lasertekst
suède
 leren, vinyl, acryl of suède kaft of luxe gewatteerde kaft
luxe bewaarbox die in elk mogelijk materiaal beschikbaar is
met de hand gemaakte fotoboeken

ALBUM-COVERS

Echt linnen covers met klassieke embossing en folie eronder vind ik persoonlijk echt mooi. Eenvoud = chique.

Suède covers

Suède is zacht en luxe materiaal en te combineren met een mooie foto. Helaas kun je bij een suède cover geen klassieke embossing met folie kiezen, maar een embossing zonder folie of lasertekst is wel mogelijk.