Marcel Fischer Bruidsfotografie

Hoi! Marcel Fischer:

Verhalenverteller

Mijn werk is niet alleen geliefd bij bruidsparen en families, ook bij journalisten, het Amerikaanse Getty Images en redacties van bekende magazines en kranten. Zo nu en dan schrijf ik ook teksten ter aanvulling op het door mij geleverde beeldmateriaal. Ik maak fotoreportages in binnen- en buitenland.

Werkwijze

Geniet van elkaar en focus jezelf op jullie gasten. De rest laat maar aan mij over. “Soms zichtbaar, soms onzichtbaar” rapporteer ik het verhaal van jullie trouwdag. Een aaneenschakeling van onaangetaste momenten met jullie samen in de hoofdrol. Tijdens de fotoshoot “verhalen” we gewoon door. Het liefst fotografeer ik de klok rond. Van A tot Z.

Stijl fotografie

Omdat ik in eerste instantie niet goed genoeg was opgeleid moest ik mezelf nog van alles aanleren. Voordeel daarvan was dat ik niet gelimiteerd werd door opgelegde kennis. Het maakt je inventief en creatief. In het begin fotografeerde ik puur op gevoel, pas daarna ben ik me gaan verdiepen in de techniek. Hetgeen weer ten koste van mijn creativiteit. Nu is alles in balans. Spontaniteit, gevoel voor drama en creativiteit kenmerken mijn stijl fotografie. Fotograaf ben ik geworden omdat het letterlijk op mijn pad lag. Toen ik alle ervaringen van onderweg ging exposeren gingen alle grote kranten erover publiceren, zelfs de BBC liet mijn foto’s zien en al snel volgde een radio interview. Sindsdien ben ik fulltime fotograaf. Soms moet je gewoon een beetje geluk hebben.

Fotoshoots met de natuur als lifestyle

Wandelen in de natuur is mijn hobby. Naast bruidsfotografie maak ik wandelingen door de natuur met mijn klanten. Dat kan zijn met een gezin of een verliefd koppel.