Marcel Fischer Bruidsfotografie

Over Marcel Fischer

Fischerfotografie – bruidsfotografie, fotoshoots, bedrijfsfotografie

Verhalenverteller

Mijn werk is niet alleen geliefd bij bruidsparen en families, ook bij journalisten, het Amerikaanse Getty Images en redacties van bekende magazines en kranten. Zo nu en dan schrijf ik ook teksten ter aanvulling op het door mij geleverde beeldmateriaal. Ik maak fotoreportages in binnen- en buitenland.

Hopelijk komt bovenstaande informatie niet al te opschepperig over. Je zult op deze site ook geen fotoawards zien (iedereen krijgt ze, volgens verdienmodel).

In de media ben ik niet echt actief. Heb geen Instagram maar mijn FB is openbaar. Mocht je zin hebben kun je ook daar wat over mij te weten komen. 

Werkwijze

Geniet van elkaar en focus jezelf op jullie gasten. De rest laat maar aan mij over. “Onzichtbaar” rapporteer ik het verhaal van jullie trouwdag. Een aaneenschakeling van onaangetaste momenten. Zoals de vochtige ogen van je vader wanneer hij jou ziet stralen in je trouwjurk. Een persoonlijk verhaal van blijdschap, emotie en bijzondere momenten met jullie samen in de hoofdrol.

Tijdens de fotoshoot “verhalen” we gewoon door. Dan verzin ik situaties zodat jullie niet het gevoel krijgen te moeten poseren. Het overkomt je gewoon. Tijdens dit deel van de trouwreportage leef ik me helemaal uit. Graag zoek ik dan de grenzen op. Zo lig ik al snel met mijn snufferd in een plas water vanwege jullie spiegelbeeld. Of sta ik met hoge snelheid op de achterbank van een cabrio om bruidsparen op dynamische wijze vast te leggen. Alles voor het perfecte plaatje. Met als resultaat speelse, levendige trouwfoto’s waar de liefde en spontaniteit vanaf spat.

Het liefst fotografeer ik de klok rond. Van A tot Z. Met als inleiding van het verhaal de jurk en de visagie en de openingsdans als happy end. Bruidsparen blij maken met levenslange herinnering, zo mooi mogelijk, is wat mij inspireert.

Jullie bruidsreportage in een zo mooi mogelijk album!

Opengeslagen maar liefst 90 cm breed. Jullie namen op unieke wijze aangebracht op de cover. Met of zonder fotocover. Geleverd in een luxueuze opbergdoos. Allemaal in de prijs inbegrepen!   

Stijl fotografie

Omdat ik geen kunstacademie of vakschool heb gevolgd, moest ik mezelf alles aanleren. Voordeel daarvan was dat ik niet gelimiteerd werd door opgelegde kennis. Het maakt je extra inventief en creatief. Het nadeel was dat gebrek aan technische kennis ten kostte ging van de kwaliteit van de foto. In het begin fotografeerde ik puur op gevoel, pas daarna ben ik me gaan verdiepen in de techniek. Hetgeen weer ten koste van mijn creativiteit. Nu is alles in balans. Spontaniteit, gevoel voor drama en creativiteit kenmerken mijn stijl fotografie.

Fotograaf ben ik geworden omdat het letterlijk op mijn pad lag. Toen ik alle ervaringen van onderweg ging exposeren werd ik in een maand tijd al een vrij bekende fotograaf. Soms moet je een beetje geluk hebben. Alle grote kranten gingen publiceren, de BBC liet foto’s zien en al snel volgde een radio interview. Sindsdien ben ik fulltime fotograaf. Nog steeds met diezelfde authentieke stijl.

Fotoshoots met de natuur als lifestyle

Wandelen in de natuur is mijn hobby. Naast bruidsfotografie maak ik wandelingen door de natuur met mijn klanten. Dat kan zijn met een gezin of een verliefd koppel.